Bauke de Boer ontvangt Birth-Watch - KFPS Fokker van het Jaar

Bauke de Boer ontvangt Birth-Watch - KFPS Fokker van het Jaar

Zoals u tijdens de online Hengstenkeuring heeft kunnen zien is Bauke de Boer de Fokker van het Jaar 2020 geworden. Op maandag 25 januari is hij nogmaals verrast met een bezoek van de Phryso redactie vertegenwoordigd door Body Bosgra en Marijke Akkerman. Een uitgebreid interview volgde maar ook ontving Bauke het sinds vorig jaar gebruikelijke cadeau de Birth-Watch, een geboortemelder voor paarden.

Geboortemelder nodig

Dat dit cadeau goed van pas komt zal blijken. Bauke en zijn partner Luciel van der Kooi gaan dit jaar namelijk wel 7-8 merries onder de hengst zetten en dat is een dikke verdubbeling met het aantal van de laatste jaren. De afgelopen jaren fokte Bauke rond de 2-3 veulentjes per jaar maar tijdens het gesprek met Body en Marijke bleek dat er nog veel plannen zijn voor de fokkerij. Friese paarden zijn erg in trek en we moeten zorgen dat er de komende jaren voldoende aanwas komt, aldus Bauke.

De Birth-Watch

De Birth-Watch geboortemelder draagt zorg voor een continue bewaking van uw merrie om u tijdig te alarmeren als de bevalling aanstaande is. Met de Birth-Watch geboortemelder heeft u 24/7 een digitale temperatuurbewaking van uw merrie. U heeft altijd en overal inzicht in de status van uw merrie middels de birth-watch app. U wordt ruimschoots voorafgaande aan de aanstaande geboorte middels een oproep op uw (mobiele) telefoon in kennis gesteld.

 

Bron:phryso.com

 

Birth-Watch blog

Meer nieuws